Bine ati venit!

mulţumesc ca îmi vizitaţi blogul şi că ma citiţi! Prezenţa voastră aici, în căsuţa aceasta, atât de intimă a sufletului meu, a însemnat, de multe ori, alinarea de care aveau nevoie rănile mereu deschise ale sufletului meu, încrederea care-mi lipsea pentru a mai face un pas pe acelaşi sinuos drum. Să aveţi lumină şi bucurie în noul an, să vă fie sufletele calde şi mereu îmbrăţişate de sentimente înălţătoare. Să fiţi mereu înconjuraţi de frumos şi de bunătate! Vă doresc multă sănătate! Georgeta

duminică, 8 februarie 2015

Cum sa inlaturi orice fel de pete

Poate ca nu ai la indemana intotdeauna solutii speciale de curatat petele sau poate aceste solutii s-au dovedit a fi ineficiente in unele cazuri. Ai putea sa pui in aplicare cateva sfaturi testate de-a lungul timpului si care te pot ajuta sa elimini pana si cele mai dificile pete.

Petele de rugina si petele de iarba pot fi indepartate cu o solutie preparata din apa si zeama de lamaie. In cazul petelor de rugina, dupa ce ai umezit bine locul cu pricina pune putin fierul de calcat pe pata. Ulterior, haina se spala normal.
Petele de vin rosu pot fi inlaturate in timpul programului de spalat daca inainte aplici pe pata vin alb sau gin.
Petele de cerneala rosie se scot cu mustar. Dupa 24 de ore in care il lasi sa acctioneze, poti baga haina la spalat.

Pentru petele de cerneala albastra, pulverizeaza fixativ de par inainte de a spala haina.
Petele de sange pot fi inlaturate partial daca le speli cu apa rece. Ulterior, dupa ce presari putina sare peste ele si lasi putin sa actioneze, poti spala piesa vestimentara cu detergent
Pentru petele de ulei, antidotul este pudra de talc. Ea va absorbi uleiul imbibat in tesatura.
Mucegaiul de pe haine poate fi inlaturat cu o solutie preparata din amoniac, sare de bucatarie si apa sau din apa oxigenata si putin otet.
Guma de mestecat lipita de imbracaminte poate fi scoasa daca o ingheti mai intai. Apoi se poate rascheta foarte usor cu ajutorul unui cutit. Daca mai raman urme marunte, clateste tesatura cu otet.



Sursa: www.informatiiprofesionale.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu