Bine ati venit!

mulţumesc ca îmi vizitaţi blogul şi că ma citiţi! Prezenţa voastră aici, în căsuţa aceasta, atât de intimă a sufletului meu, a însemnat, de multe ori, alinarea de care aveau nevoie rănile mereu deschise ale sufletului meu, încrederea care-mi lipsea pentru a mai face un pas pe acelaşi sinuos drum. Să aveţi lumină şi bucurie în noul an, să vă fie sufletele calde şi mereu îmbrăţişate de sentimente înălţătoare. Să fiţi mereu înconjuraţi de frumos şi de bunătate! Vă doresc multă sănătate! Georgeta

duminică, 8 februarie 2015

Secretul pentru a fi fericit


Avem două cufere în care păstrăm secretul pentru a fi fericiţi şi acestea sunt: mintea şi inima

Marele secret nu este altceva decît o serie de paşi pe care trebuie să-i faci de-a lungul vieţii:

Primul pas
- Este ştiut că Dumnezeu există în toate lucrurile din viaţă şi, pentru aceasta, trebuie să-l iubeşti şi să-i fii recunoscător pentru tot ce ai şi pentru tot ce ţi se întîmplă.

Al doilea pas
Autostima ridicată este să te iubeşti pe tine însuţi şi în fiecare zi,
cînd te trezeşti şi înainte să adormi, trebuie să spui: Sunt important, am valoare, sunt în stare, sunt inteligent, sunt iubitor, aştept mult de la mine, nu există obstacol pe care să nu-l pot învinge. Acest pas se cheamă autostimă ridicată.

Al treilea pas -
Să pui în practică tot ceea ce spui că eşti şi, dacă tu gîndeşti că eşti inteligent, acţionează inteligent; dacă tu gîndeşti că eşti în stare, fă ceea ce îţi propui; dacă tu gîndeşti că eşti iubitor, exprimă-ţi iubirea; dacă gîndeşti că nu există obstacol pe care să nu-l poţi învinge, atunci propune-ţi scopuri în viaţă şi luptă pentru ele pînă cînd le vei obţine. Acest pas se cheamă motivare.

Al patrulea pas
Este să nu invidiezi pe nimeni pentru ceea ce are sau pentru ceea ce este; ei vor obţine partea lor, tu o vei dobîndi pe a ta.

Al cincilea pas
Este să nu păstrezi în inima ta ranchiună împotriva nimănui; acest sentiment nu te va lăsa să fii fericit; trebuie să-l laşi pe Dumnezeu să facă dreptate şi tu… iartă şi uită!

Al şaselea pas
Este să nu iei lucrurile care nu-ţi aparţin,
aminteşte-ţi că, potrivit legilor nescrise ale naturii, mîine vei pierde ceva de mai mare valoare.

Al şaptelea pas
Este că nu trebuie să faci pe nimeni să sufere; toate fiinţele pămîntului au dreptul să fie respectate şi iubite.

Şi ultimul pas
Trezeşte-te întotdeauna cu un surîs pe buze şi descoperă în fiecare lucru partea lui bună şi frumoasă; ajută-i necondiţonat pe cei care au nevoie, cînd priveşti pe cineva, descoperă-i calităţile sale.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu