Bine ati venit!

mulţumesc ca îmi vizitaţi blogul şi că ma citiţi! Prezenţa voastră aici, în căsuţa aceasta, atât de intimă a sufletului meu, a însemnat, de multe ori, alinarea de care aveau nevoie rănile mereu deschise ale sufletului meu, încrederea care-mi lipsea pentru a mai face un pas pe acelaşi sinuos drum. Să aveţi lumină şi bucurie în noul an, să vă fie sufletele calde şi mereu îmbrăţişate de sentimente înălţătoare. Să fiţi mereu înconjuraţi de frumos şi de bunătate! Vă doresc multă sănătate! Georgeta

duminică, 8 februarie 2015

Sinceritatea

Sinceritatea nu inseamna afirmarea caustica a unor lucruri neplacute si a unor opinii care nu flateaza. Asemenea afirmatii sunt de regula nascute din mandrie. Insa sinceritatea este efortul de a vedea intotdeauna divinul din spatele aparentelor. Este efortul de a exprima intotdeauna acel aspect al adevarului care se poate dovedi cel mai benefic.

Sinceritatea, aplicata noua insine, inseamna sa nu ne ascundem in spatele unor justificari flatante; inseamna sa vedem cu onestitate motivele reale care stau la baza tuturor lucrurilor pe care le facem si sa nu ne ferim de realitatile neplacute dinlauntrul nostru. Sinceritatea inseamna sa vezi lucrurile asa cum sunt ele in realitate, insa cautand mai in profunzime modurile de a imbunatati aceste realitati.
Oamenii care au incercat in mod constient sa spuna mai putine minciuni se simt mai putin tensionati sau suparati si, in plus, potrivit cercetatilor, se confrunta mai rar cu dureri de cap sau cu afectiuni ale gatului.
Sinceritatea poate fi perceputa ca fiind ceva dur si unii se folosesc de adevar doar pentru a jigni sau a se simti mai bine in legatura cu propria persoana.
Cand suntem sinceri cu noi insine, putem economisi mai multa energie decat credem protejandu-ne fata de eventuale resentimente sau frustrari. Fireste ca unii dintre voi veti spune ca sinceritatea doare. Oare? Poate la inceput, din lipsa de exercitiu dar, o data exersand, capatam curaj si indemanare in arta sinceritatii, devenind mai puternici, mai curajosi in lupta cu umbrele din noi.

Exista 2 tipuri de sinceritate.

1. Sinceritatea benefica
Intr-o relatie de iubire, cei doi vor sa se cunoasca foarte bine, sa devina ca o singura persoana, au grija unul de celalalt si merg pe un drum comun in viata. De aceea sinceritatea este importanta in construirea stabilitatii, increderii si a unei bune comunicari.
O relatie armonioasa nu se poate baza pe minciuni si ascunzisuri. Cei doi isi impartasesc trecutul, si-l accepta si, cunoscand foarte multe despre fiecare, devin un cuplu puternic, bine inchegat.

2. Sinceritatea negativa
Un alt tip de sinceritate este aceea in care unul dintre parteneri ii spune celuilalt ca nu ii suporta parintii, sau ca prietenii lui sunt ciudati.
Ea intensifica problemele si, in momente neplacute, in care unul dintre parteneri si-a pierdut portofelul, i-a fost furat, iar celalalt este mai preocupat sa ii arate cat este de neatent tot timpul, in loc sa se gandeasca la solutii si sa incerce sa se abtina de la comentarii care nu aduc nimic bun.
A te preface, a mima fericire inseamna a crea o realitate falsa partenerului care, in corelatie cu ceea ce tu mimezi, dezvolta un comportament, o serie de nevoi sau o atitudine care te poate apasa mai mult decat poti estima pe termen lung, doar pentru ca tie iti este teama sa nu te paraseasca.

Sursa: mayra.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu