Bine ati venit!

mulţumesc ca îmi vizitaţi blogul şi că ma citiţi! Prezenţa voastră aici, în căsuţa aceasta, atât de intimă a sufletului meu, a însemnat, de multe ori, alinarea de care aveau nevoie rănile mereu deschise ale sufletului meu, încrederea care-mi lipsea pentru a mai face un pas pe acelaşi sinuos drum. Să aveţi lumină şi bucurie în noul an, să vă fie sufletele calde şi mereu îmbrăţişate de sentimente înălţătoare. Să fiţi mereu înconjuraţi de frumos şi de bunătate! Vă doresc multă sănătate! Georgeta

vineri, 1 aprilie 2016

Cârligul de rufe...


 .

O tânără și-a prins de ureche un clește de rufe. Veți fi extrem de uimiți să aflați de ce a făcut acest lucru.
Toți oamenii pe parcursul vieții lor simt dureri fizice mai mari sau mai mici, provocate de diverse cauze. Uneori se întâmplă ca aceste dureri să treacă de la sine, alteori suntem nevoiți să întreprindem ceva pentru ca durerile să dispară. Pentru a elimina senzațiile de durere nu e nevoie să mergem neapărat de fiecare dată la doctor sau să luăm pastile. În continuare vă prezentăm o tehnică de calmare a durerilor propusă de doctorul reflexolog Helen Chin Liu. Trucul constă în stimularea lobului urechii cu ajutorul unui clește de rufe. Rezultatul eficient al acestei tehnici se explică prin faptul că pe suprafața urechii există harta punctelor reflexe a corpului, formată din conexiuni nervoase și sistemul nervos central, astfel stimulând cele 6 puncte de bază de pe ureche, durerile vor dispărea

 1. Spate și umeri


Pentru a scăpa de durerile de spate sau umeri cleștele trebuie prins de partea de sus a urechii în punctul 1. Aproximativ peste 60 de secunde vei simți că durerea dispare.

2. Organe interne


În punctul 2 se află nervii organelor interne. Pentru a scăpa de durerile ușoare, cleștele trebuie prins în acest punct.
3. Încheieturi

Punctul 3 este legat de încheieturi.
4. Sinusuri și gât

Dacă la primul semn de răceală prindem cleștele în punctul 4, atunci simptomele vor dispărea și nu ne vom îmbolnăvi.
5. Digestie

Pentru a scăpa de senzațiile neplăcute la nivelul stomacului sau de o durere ușoară în tractul digestiv, cleștele trebuie pus în punctul 5.
6. Cap și inimă

Pentru a preveni bolile cardiovasculare, cleștele trebui agățat anume în punctul 6 de pe lobul urechii.
Sperăm că această tehnică vă va fi de folos, dar cu toate acestea vă recomandăm să mergeți la doctor în cazul durerilor acute.

Soțul meu are o amantă...

Soțul meu are o amantă. Știu. Simt cu întreagă ființa mea. Am stomacul în gât. Am fost atât de sigură, prea sigură pe mine și pe sentimentele lui…
Nu știu când și cum, dar am pierdut primul loc din inima lui. Sunt derutată. Mi se părea atât de firesc să am dragostea lui.
Cam de o lună e închis în sine, cu gândurile lui. Ochii îi ard și a slăbit. E tot timpul preocupat. Când îmi vorbește se uită prin mine. Privirea, atât de caldă înainte, acum e perdea groasă de răceală, străină. Îl văd cum stă visător, cu gândul în altă parte. Tonul vocii e altul. I-a murit interesul pentru mine, femeia lui
Într-o zi am intrat în camera unde el vorbea la telefon. A închis brusc, ca și cum l-aș fi surprins făcând ceva rău. Mi-a spus repede, fără să-l întreb, că vorbea cu un coleg. Dar era clar că minte.
Eu… îl doresc. Cu dragoste și disperare. E omul meu drag. Frica de a-l pierde a reactivat sentimente care hibernau în iarna sufletului meu.
Încerc să-l recâștig cu mici trucuri feminine. Dar nu le vede și mă simt îngrozitor de umilită.
Înainte era gelos. Încerc și pedala asta, dar nu mai funcționează. Nu-l interesează.
Mereu am afirmat că într-o situație de genul acesta aș pleca fără să mă uit în urmă. E ușor să zici, când nu e vorba despre tine. Stomacul mi-e în gât. Am slăbit în ultimele săptămâni, mai tare decât după orice dietă. Și, pentru prima dată în viață, nu știu cum să procedez. Când, unde și ce s-a rupt? Am fost atât de sigură pe sentimentele lui, pe puterea mea asupra lui…
Nu-mi aude tăcerile, el, care observa orice inflexiune a vocii mele, orice mic detaliu. E distrat. Cu ochii arzând, cu gândurile aiurea. Mi-e dor de căldura lui, de care acum se bucură o alta.
Aseară, după ce s-a dus la culcare, am intrat cumva în adresa lui de e-mail. În drafts era un e-mail început, adresat mie. L-am deschis cu degetele tremurânde:
„Iubito! Mi-e atât de greu! Iubita mea nebună, sufletul meu pereche. Cum să-ți spun că plec? Am alungat răul din prejma ta întotdeauna. Dar ce să fac azi, când răul e în mine? Azi am primit rezultatul biopsiei făcută acum patru săptămâni. Iartă-mă că ți-am ascuns, noi ne-am spus întotdeauna totul. Dar am sperat că e o falsă alarmă. De ce să te îngrijorez și pe tine? Dar, vezi tu? Boala…”

L U I E M I N E S C U
Părinte drag, Poet iubit!...
Cu Dumnezeu trebui să stai
În poarta sfântă de la Rai;
Că ai muncit şi ai trudit

Ca versului să-i dai mărire,
Când chipul mamei ai zugrăvit;
În aur fin cuvântu-ai făurit,
În inimi l-ai sădit spre nemurire...

Prin armonii seducătoare,
Şi-n ritmul muzicii cereşti
I-ai pus arome pământeşti
Şi murmur dulce de izvoare.

În simfonii nemuritoare...
Cadenţă timpului ai dat;
Spre înălţimi le-ai ridicat
Spre glorie nepieritoare...

Luceafărul şi Luna plină,
Şi ne-ai cântat încetişor…
Îndrăgostit, cu-atâta dor -
Iubita Doină, cea divină!

Cuvinte găsit-ai pe înţeles,
Şi-n în rime 'mperecheate,
Simplu le-ai spus pe toate,
Strai nou le-ai dat în vers.

Şi ai zburat spre infinit
Ca Pasărea Măiastră,
Grăind în limba noastră -
Cu noi te-ai contopit...

Drag Poet, iubit părinte,
Parcă nici n-ai fi plecat!
Am rămas cum ne-ai lăsat:
Truditori şi fără minte...

Cabotini fără chemare...
Alţi farsori cu alte măşti,
Au venit, ne iau de proşti -
Panglicari, cu gura mare.

Of, tare-s răi şi de temut...
Numai Tu mai eşti cu noi;
Vremuri grele, mari nevoi,
Trăim azi… Poet iubit!

Ţara noastră-i despărţită,
Codrii Bucovinei plâng…
Drag Poet, iubit şi sfânt,
Tot românul nu te uită!

Tu mai păzești al țării hotar...
Luceafăr sfânt, flacără vie!
Cu toți, din Marea Românie,
Te venerăm, Poet vizionar!