Bine ati venit!

mulţumesc ca îmi vizitaţi blogul şi că ma citiţi! Prezenţa voastră aici, în căsuţa aceasta, atât de intimă a sufletului meu, a însemnat, de multe ori, alinarea de care aveau nevoie rănile mereu deschise ale sufletului meu, încrederea care-mi lipsea pentru a mai face un pas pe acelaşi sinuos drum. Să aveţi lumină şi bucurie în noul an, să vă fie sufletele calde şi mereu îmbrăţişate de sentimente înălţătoare. Să fiţi mereu înconjuraţi de frumos şi de bunătate! Vă doresc multă sănătate! Georgeta

vineri, 1 aprilie 2016

Soțul meu are o amantă...

Soțul meu are o amantă. Știu. Simt cu întreagă ființa mea. Am stomacul în gât. Am fost atât de sigură, prea sigură pe mine și pe sentimentele lui…
Nu știu când și cum, dar am pierdut primul loc din inima lui. Sunt derutată. Mi se părea atât de firesc să am dragostea lui.
Cam de o lună e închis în sine, cu gândurile lui. Ochii îi ard și a slăbit. E tot timpul preocupat. Când îmi vorbește se uită prin mine. Privirea, atât de caldă înainte, acum e perdea groasă de răceală, străină. Îl văd cum stă visător, cu gândul în altă parte. Tonul vocii e altul. I-a murit interesul pentru mine, femeia lui
Într-o zi am intrat în camera unde el vorbea la telefon. A închis brusc, ca și cum l-aș fi surprins făcând ceva rău. Mi-a spus repede, fără să-l întreb, că vorbea cu un coleg. Dar era clar că minte.
Eu… îl doresc. Cu dragoste și disperare. E omul meu drag. Frica de a-l pierde a reactivat sentimente care hibernau în iarna sufletului meu.
Încerc să-l recâștig cu mici trucuri feminine. Dar nu le vede și mă simt îngrozitor de umilită.
Înainte era gelos. Încerc și pedala asta, dar nu mai funcționează. Nu-l interesează.
Mereu am afirmat că într-o situație de genul acesta aș pleca fără să mă uit în urmă. E ușor să zici, când nu e vorba despre tine. Stomacul mi-e în gât. Am slăbit în ultimele săptămâni, mai tare decât după orice dietă. Și, pentru prima dată în viață, nu știu cum să procedez. Când, unde și ce s-a rupt? Am fost atât de sigură pe sentimentele lui, pe puterea mea asupra lui…
Nu-mi aude tăcerile, el, care observa orice inflexiune a vocii mele, orice mic detaliu. E distrat. Cu ochii arzând, cu gândurile aiurea. Mi-e dor de căldura lui, de care acum se bucură o alta.
Aseară, după ce s-a dus la culcare, am intrat cumva în adresa lui de e-mail. În drafts era un e-mail început, adresat mie. L-am deschis cu degetele tremurânde:
„Iubito! Mi-e atât de greu! Iubita mea nebună, sufletul meu pereche. Cum să-ți spun că plec? Am alungat răul din prejma ta întotdeauna. Dar ce să fac azi, când răul e în mine? Azi am primit rezultatul biopsiei făcută acum patru săptămâni. Iartă-mă că ți-am ascuns, noi ne-am spus întotdeauna totul. Dar am sperat că e o falsă alarmă. De ce să te îngrijorez și pe tine? Dar, vezi tu? Boala…”

A fost aşa de...

A fost aşa de lungă vremea
În care nu te-am cunoscut
Că n-aş dori fără de tine
Vreodată s-am alt început.

A fost aşa de-amar paharul
Fără de tine, dragul meu,
Că n-aş mai vrea să-l gust vreodată.
Mai bine-nsetată mereu.

A fost aşa de grea-ncercarea
Şi parcă nu se mai sfârşea,
Că-ngenuncheam în rugăciune
Şi lacrima pe-obraji curgea.

A fost aşa de grea durerea
În lipsa ta... O, dac-ai ştii...
Unde sunt clipele fericite,
Fără tine, ce-aş putea fii?

A fost aşa de lungă vremea
În care eu te-am căutat...
Azi eşti cu mine-s fericită
Aşteptarea-a meritat!

Îngenunchiam privind spre cer
Şi rugăciunea mă-ntărea.
Ştiam că te gândeşti la mine,
Deşi nu te puteam vedea.

Distanţa dintre noi e mare
Dar ştiu că vei veni-ntr-o zi,
Cu siguranţă eşti acolo
Şi cu iubire mă susţii.

De-atâta timp, de-atâta vreme
Aştept de la tine răspuns
De nu mi-ai fi dat tu putere
Aş fi căzut de mult răpus.

Dar Tu ai fost mereu acolo
Şi mă susţii cu optimismul tău
Şi-o să-mplineşti făgăduinţa,
Oricât se va lupta cel rău.

8 oct. 2013